Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Uitgebreidde jaaropleiding in grondwerk ~ Developed in Freedom, the art of ground work (2019 vol - 2020 open)

 • Professionele jaaropleiding
 • 18 opleidingsdagen, verdeeld over 6 modules van 3 dagen
 • deelname aan de 3-daagse grondwerktraining Pure and Authentic body communication
 • 4 - 6 deelnemers
 • deelname met eigen paard(en). In overleg huurpaard mogelijk.
 • 2995,- euro inclusief btw en overnachting van je paard
 • De opleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem en wordt gegeven door Djesse.
 • De groep van 2019 zit inmiddels vol, maar als je interesse hebt kan je je opgeven voor 2020.

Ik wil meer informatie

Deze professionele jaaropleiding is bedoeld voor mensen die hun werk met paarden naar een hoger niveau willen brengen. Het jaar biedt een rijk en veelzijdig pakket in het doorgronden van de psychische processen en de karakters van paarden, en het ontwikkelen van een verfijnde vorm van lichaamstaal en innerlijk leiderschap. Deze jaartraining is geschikt voor professionals alsook voor mensen die dit werk willen beheersen voor eigen vaardigheden. Het inhoudelijke materiaal is uniek en exclusief gereserveerd voor deze opleiding.

Wat biedt de opleiding?

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 opleidingsdagen en 3 cursusdagen. De opleidingsdagen zijn opgebouwd uit verschillende modules, waaronder:

 • 3 dagen: verdieping in body awareness
 • 11 dagen: los grondwerk in de picadero
 • 3 dagen: vrije gymnastisering
 • 1 dag: werken met hengsten

De data van de opleidingsweekenden in 2019 zijn:

 • weekend 1: 29 tem 31 maart
 • weekend 2: 10 tem 12 mei
 • weekend 3: 5 tem 7 juli
 • weekend 4: 30 augustus tem 1 september
 • weekend 5: 11 tem 13 oktober
 • weekend 6: 8 tem 10 november

De groep van 2019 zit inmiddels vol, maar als je interesse hebt kan je je opgeven voor 2020.Grondwerk in de picadero

Het leren beheersen van het grondwerk gaat over het werken vanuit innerlijk leiderschap. Hoe meer je verbonden bent met de diepere lagen in jezelf, hoe meer je in aanraking komt met een puur en essentieel deel van het leven en je werk met paarden dit niveau ook gaat belichamen.

In deze 11 opleidingsdagen leer je op een fijngevoelige en zeer uitgebreide manier je lichaamstaal te beheersen, wat je in staat stelt aan te sluiten bij wat je paard van je nodig heeft. Omdat je dit traject met je eigen paard volgt biedt het je de mogelijkheid je paard mee te nemen op deze ontwikkelingsweg.

In de opleidingsdagen brengen we het karakter van je paard in beeld en kijken we met je mee wat hij nodig heeft om psysch, energetisch en lichamelijk optimaal in balans te komen. Omdat de combinatie van zowel mens als paard begeleid wordt bereik je een zeer verfijnde manier van werken met elkaar waarin vrijheid, spirit, kracht en lichtheid centraal staan.

Dit opleidingsjaar biedt veel aan zelfontwikkeling. Je wordt je bewust van je kwaliteiten maar ook van je ingebouwde denkwijzes en patronen. Deze systemen kunnen je op een onbewust niveau ontzettend hinderen om zinvol met paarden om te gaan. Gedurende het jaar wordt je steeds vrijer van je overtuigingen, meningen en projecties, zodat je vanuit helderheid en objectiviteit kan omgaan met je paard. Dit genereert een krachtige manier van werken en vooral, een autonome manier van ZIJN.

Vrije gymnastisering

Vrije gymnastisering is een verder gevorderde discipline van grondwerk en kan ontstaan wanneer je alle voorgaande lagen beheerst en je paard op de miniemste energieveranderingen in je lichaam reageert. In dit onderdeel leer je hoe je vanuit pure innerlijke power kunt werken en hiermee je paard kunt motiveren tot meer verzameling, kracht, buigzaamheid, balans en souplesse. No tricks, real authentic body language!

Verdieping in Body Awareness

Grondwerk staat of valt met een goed en bewust lichaamsgebruik. Je lichaam is een wonderbaarlijk organisme. Een buitengewoon instrument, dat expressie geeft aan wie je bent. In deze 3 opleidingsdagen krijg je een intensieve begeleiding in het doorvoelen van je lichaam en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

De body awareness oefeningen zorgen ervoor dat de kracht van het lichaam weer losgemaakt wordt en stimuleren energiebeheersing, balans, souplesse. Je leert bewegen met gevoel, handelen met beheersing, expressie geven aan wie jij vanbinnen bent. Zodat je fysieke manifestatie een belichaming kan worden van wat jij oprecht wilt uitdrukken.

Werken met hengsten

Het werken met hengsten is een specialisme op zich. Het vraagt een enorm beheersingsniveau van ruimte, leiderschap, heldere communicatie, precisie, inspiratie en onafhankelijkheid. Dit onderdeel zit op het einde van de opleiding en is een hele ervaring die je werk weer naar een hoger niveau kan tillen.
Praktische informatie

Het opleidingsjaar bestaat uit 21 trainingsdagen, waarvan;

 • 18 opleidingsdagen die verdeeld worden over 6 (tweemaandelijkse) driedaagse
 • 3 cursusdagen waarin je de grondwerktraining Pure and Authentic body communication (nogmaals) kan mee volgen.

Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2019. Deze groep zit inmiddels vol, maar als je interesse hebt kan je je opgeven voor 2020.

De opleidingsdagen zijn van 10u tot 17u en beginnen met diverse oefeningen en onderzoeken om nieuwe inzichten te creëren. Deze oefeningen en onderzoeken bevatten exclusief materiaal wat we later op de dag met paarden uitwerken. Aan het eind van de dag worden er opdrachten mee gegeven om thuis aan te werken. Deze opdrachten dienen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, je creativiteit en denken te verruimen.

De opleidingsdagen vinden plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem. Deze locatie is uniek gelegen, in bosrijke omgeving, midden in de stilte van de natuurgebieden van staatsbosbeheer. De locatie heeft een fijne accommodatie en draagt door haar sfeer bij aan de diepte en intensiteit van de dagen.

In het opleidingspakket zit inbegrepen dat alle deelnemers de driedaagse grondwerktraining Pure and Authentic body communication gedurende het opleidingsjaar (nogmaals) kunnen volgen. Je neemt als opleidingsdeelnemer actief deel aan de theorie, de body awareness en de oefeningen. Tijdens het praktijkgedeelte met de paarden kan je meekijken naar de sessies en begeleiding van de cursisten.

Mocht je deze training nog niet eerder gevolgd hebben, dan is het raadzaam om deze aan het begin van het jaar in te plannen. In deze training zitten nl. veel inzichtelijke elementen, die ervoor zorgen dat je het opleidingsjaar al op een hoger niveau instapt.

Meenemen van je eigen paard

Aan dit jaartraject is deelname met een eigen paard(en) wenselijk omdat dit een veel diepere ontwikkeling op gang brengt en ervoor zorgt dat we ook echt de gewenste niveau’s kunnen behalen. Deze 18 opleidingsdagen zorgen voor een enorme verfijning in het contact en het groeiproces van mens en paard, om samen tot een krachtig onvoorwaardelijk geheel te komen. De overnachting van je paard is in de prijs inbegrepen. Voor de gastpaarden is er weidegang beschikbaar.

Indien je géén eigen paard hebt is het in overleg mogelijk om het jaartraject te volgen met een paard van ons. De kosten hiervoor zijn 30,- euro per opleidingsweekend.

Adviezen m.b.t. het volgen van de opleiding

Het is raadzaam (niet verplicht) om, voor het starten van de opleiding, eerst de training Pure and Authentic body communication te volgen. Op deze wijze ben je al bekend met onze werkwijze. Hierdoor kunnen we de opleiding op een goed niveau starten en kan je een overdachte keuze maken of de opleiding al dan niet bij je past.

Kosten

De kosten voor deze jaaropleiding zijn 2995,- euro inclusief btw. Heb je interesse in het volgen van deze opleiding, dan kan je je hiervoor opgeven via de website of via de mail op info@terra-natura.nl.

Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2019. Deze groep zit inmiddels vol, maar als je interesse hebt kan je je opgeven voor 2020. Je plaats is definitief op het moment dat wij het voorschot van 500,- euro ontvangen hebben. Deze kan je overmaken via deze website of door het overboekingsformulier aan te vragen via de mail. De rest van het bedrag (2495,-euro) dient voor 1 januari 2020 betaald te zijn.

Aanmelden

Bij aanmelding wordt er telefonisch contact met je opgenomen en wordt er uitgebreid met je besproken welke paarden je hebt en waarom je aan dit traject deel wilt nemen. Zodat er een wederzijdse afstemming is.

Mochten we in dit gesprek aanvoelen dat de opleiding niet het juiste traject voor je is, geven we dit eerlijk aan en ontvang je het voorschotbedrag terug. Terra Natura behoud zich het recht om mensen te weigeren.

Aanvullende informatie

Deze werkwijze heeft vaak een grote invloed op het leven van mensen en kan ook buiten het werken met paarden van enorme betekenis zijn. Daarom is het belangrijk om je te realiseren dat je tijdens de opleiding confronterende momenten kunt tegenkomen. We werken op het gebied van bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor kunnen soms dingen naar boven komen die niet op te lossen zijn binnen de opleiding. Voor thema’s of problemen die niet binnen de opleiding vallen raden we mensen aan externe hulp te zoeken.


Wil je graag deze informatie digitaal ontvangen? Download dan de PDF brochure, onderaan deze pagina!